Δευτέρα

Επιστρέφουν στα τμήματα 1.500 αστυνομικοί


Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Χίλιοι πεντακόσιοι αστυνομικοί που μέχρι σήμερα διατίθενται για τη φύλαξη στόχων θα επιστρέψουν στα Αστυνομικά Τμήματα ενώ 1.800 συνοριοφύλακες θα μετακινηθούν το προσεχές διάστημα από τις υπηρεσίες όπου βρίσκονται σήμερα, στα χερσαία ελληνο-τουρκικά σύνορα.

Για τα θέματα αυτά αλλά και για άλλα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια ενημέρωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «μετά τις εκλογές είχε δημιουργηθεί ειδική επιτροπή από ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μελέτησε το θέμα των αστυνομικών, που διατίθενται για τη φύλαξη διαφόρων στόχων. Η επιτροπή αυτή εξέδωσε το πόρισμά της, το οποίο παρέδωσα σήμερα στον Πρωθυπουργό».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός «το ενέκρινε και από την υλοποίηση των μέτρων του πορίσματος, αυτό το οποίο επιτέλους θα συμβεί είναι ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών και μέσων, δηλαδή 1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσικλέτες, θα ριχτούν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια. Θα σταματήσουν να φυλάσσουν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα. Και θα ριχτούν στη μάχη κατά του εγκλήματος, στη μάχη για την ασφάλεια του έλληνα πολίτη».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για ενδεχόμενο κύμα μετανάστευσης λόγω των γεγονότων στη Συρία ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως υπάρχει τεράστια ανησυχία και πρόσθεσε ότι «με την έγκριση του Πρωθυπουργού, 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Εβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. Ηδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Εβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη "σφράγιση" του Εβρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι».

Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας