Τετάρτη

«Πυρετός» στην κυβέρνηση λόγω... τρόικας


Μέχρι την Παρασκευή το αργότερο θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τη νέα ηγεσία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να «εξευμενίσει» τους επικεφαλής των ελεγκτών της Τρόικα που θα επισκεφτούν εκείνη την ημέρα τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και διαπιστώνουν με ανησυχία ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έχει περιπέσει σε τέλμα.

Τα τεχνικά κλιμάκια που έπιασαν από χθες δουλειά στο Γενικό Λογιστήριο και προετοιμάζουν την έλευση της «τριανδρίας» Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, έδειξαν πως ανησυχούν  ιδιαίτερα για το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στις αποκρατικοποιήσεις εφέτος.

Οι ελεγκτές δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για το προεκλογικό «πάγωμα» του προγράμματος, ενώ ρωτούσαν να μάθουν περισσότερα για τις επιπτώσεις της παραίτησης Μητρόπουλου από το ΤΑΙΠΕΔ. Ζήτησαν μάλιστα και θα έχουν πλήρη ενημέρωση για τα θέματα αυτά την Πέμπτη.

Ανησυχία προκαλεί όμως και στο οικονομικό επιτελείο η επιμονή των ελεγκτών της Τρόικα που ρωτούν να μάθουν πώς θα καλυφθούν η διαφαινόμενη υστέρηση στην είσπραξη εσόδων του 2012 από ιδιωτικοποιήσεις αλλά και από φόρους, καθώς το ενδιαφέρον τους αυτό μπορεί να υποκρύπτει μεγαλύτερες πιέσεις για μέτρα άμεσης απόδοσης «εδώ και τώρα», από τους επικεφαλής ελεγκτές που καταφτάνουν την Πέμπτη στην Αθήνα.

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης συνεχίζονταν πάντως οι συσκέψεις σε επιτελικό επίπεδο στο υπουργείο Οικονομικών και για την συμπλήρωση των μέτρων περικοπής δαπανών της διετίας 2013-2014, αν και διαφαίνεται πως ο στόχος για εξοικονόμηση 11,5 δισ. θα καλυφθεί όπως-όπως και με μέτρα αμφιβόλου απόδοσης, μερικά εκ των οποίων δύσκολα θα κάνει αποδεκτά η Τρόικα.


Πηγή : protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας