Παρασκευή

Τσίπρας:«Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή!»


Σφοδρή κόντρα εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του κ. Αλέξη Τσίπρα με τον πρώτο να εξηγεί ότι «το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει» και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή».

Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός πιστώνεται την αλλαγή του κλίματος για την χώρα. Είμαστε ακόμα στο παιχνίδι και θα παραμείνουμε». Επιπροσθέτως, στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί  απαξίωσης της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο υπουργός εξήγησε ότι «με ρώτησαν στην Βουλή αν το ΤΤ είναι βιώσιμο και είπα την αλήθεια. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνω, να πω ψέματα για να ανέβει η μετοχή;».

Επανέλαβε ότι η αξιολόγηση του ΤΤ έγινε από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές οι οποίες έκριναν ότι δεν πληρεί τα σχετικά κριτήρια ενώ σημείωσε ότι «τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα ο αριθμός τραπεζών είναι 30% πάνω από το άριστο».

Παράλληλα, υπερασπίστηκε την επιλογή των κ.κ. Τάκη Αθανασόπουλου και Γιάννη Εμίρη για την ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ενώ παραδέχθηκε ότι οι υψηλοί μισθοί των στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρέπει να προσαρμοστούν στις παρούσες συνθήκες.

«Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή»
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας  επισήμανε ότι «ο λαός δεν μπορεί να αντέξει αυτή την πολιτική που εφαρμόζετε. Εκείνοι που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα είναι που θα βγουν στους δρόμους» ενώ απαντώντας σε παλαιότερη φράση του κ. Στουρνάρα ο οποίος είχε πει ότι «Η Ελλάδα δεν έγινε Αργεντινή», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Διότι κύριε Υπουργέ, μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο. Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Δυστυχώς εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις πολύ χειρότερες. Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία, θα έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας, θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη και σεις θα επιχαίρετε διότι θα σας κτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κα Μέρκελ για τις αμαρτίες του παρελθόντος».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Εμείς λοιπόν απαντούμε και στον Πρωθυπουργό που δεν είναι εδώ, διότι δεν θέλει να έρχεται σε αντιπαράθεση ιδεών και στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σήμερα νομίζει ότι ξεμπέρδεψε με την Ελλάδα, πολύ σύντομα αυτός ο λαός θα σηκώσει κεφάλι. Και πολύ σύντομα αυτοί που νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με τον ελληνικό λαό θα έχουν απέναντί τους μια ηγεσία που δεν θα λέει αυτά που θα θέλουν να ακούσουν αλλά μια ηγεσία που όσο και αν τώρα απαξιούν και δεν θέλουν να την δουν, θα είναι άξια των αγώνων και των διεκδικήσεων του ελληνικού λαού και θα λέει στους ξένους και στους εταίρους αυτά που ο ελληνικός λαός θέλει να ειπωθούν και όχι αυτά που εκείνοι θέλουν να ακούσουν».

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσαν πως ο κ. Τσίπρας δεν είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει Αργεντινή ή να χρεοκοπήσει, αλλά θέλησε να υπογραμμίσει ότι με την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολύ μεγαλύτερα δεινά απ’ αυτά που προκλήθηκαν στην Αργεντινή.

«Ο λαός θα σηκώσει κεφάλι»
Επιπροσθέτως, απαντώντας τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι που αρνήθηκε να τον δεί είπε «πολύ σύντομα ο λαός θα σηκώσει κεφάλι και θα έχει νέα ηγεσία που θα λέει αυτά που θέλει ο λαός και όχι αυτά που θέλουν οι ευρωπαίοι οι οποίοι τώρα δεν θέλουν να μας δουν».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ευθέως τον κ. Στουρνάρα για τους χειρισμούς του αναφορικά με τις εξελίξεις στις τράπεζες λέγοντας ότι «πρόκειται για ληστεία τραπεζών. Πρώτα την ΑτΕ και τώρα το ΤΤ. Μιλάτε για αλλαγή κλίματος. Μήπως ζείτε σε γυάλα και γι αυτό δεν αφήνετε τον Σαμαρά να βγει από το Μαξίμου και να έρθει στην Βουλή να τον δει ο ήλιος» ενώ σημείωσε ότι «αν ήσασταν σε ιδιωτική τράπεζα και κοιτούσατε την λύση της εξαγοράς του ΤΤ και βγαίνατε και κάνατε αυτές τις δηλώσεις ότι δεν είναι βιώσιμη η τράπεζά σας τι θα σας έλεγαν οι μέτοχοι; Θέλετε συγχώνευση και λέτε ότι είναι σαπάκι και μη βιώσιμη. Σε άλλη χώρα θα ερχόταν ο εισαγγελέας. Ακατανόητη κίνηση που κατέβασε 30% την μετοχή ΤΤ».


Πηγή : protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας