Τρίτη

Χιλιάδες διαδηλωτές σε Σύνταγμα-Ομόνοια


Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ η κ. Μέρκελ έχει ήδη φτάσει στην Αθήνα. Κόσμος βρίσκεται στις δύο πλατείες κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα ενώ υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από 7.000 αστυνομικούς. Κάνοντας βήμα, μερικές δεκάδες έφεδροι αξιωματικοί φωνάζοντας «ψηλά, ψηλά τα πράσινα μπερέ», συμμετείχαν στην πορεία και περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι έφτασαν στο Ζάππειο.

Παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι κηρύχθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Στη στάση συμμετέχουν νοσοκομειακοί γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές και φαρμακοποιοί, ενώ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα δε θα κινηθούν μπλε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα δώσει και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην Ομόνοια βρίσκεται η Αλέκα Παπαρήγα. Προσυγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, στις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και στη συνέχεια θα επιδώσουν ψήφισμα στη γερμανική πρεσβεία.

Από τις 11.30 έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε πλήρη ισχύ είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.


Δύο συλλήψεις, 30 προσαγωγές στο κέντρο

Σε δύο συλλήψεις και τουλάχιστον 30 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που σε εξέλιξη είναι οι δύο συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Ομόνοια, με αφορμή την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ανήλικοι.

Κοντά στο κτήριο της γερμανικής πρεσβείας προσήχθη άνδρας ο οποίος κρατούσε πλακάτ με την εικόνα της καγκελαρίου και του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, όπως αυτό εμφανιζόταν στο γνωστό πρωτοσέλιδο του περιοδικού Focus.

Προσαγωγές έγιναν επίσης στο Μοναστηράκι και άλλες περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας.

Στην οδό Ξενοφώντος σημειώθηκε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και ανδρών των ΜΑΤ, όταν τους ζήτησε το λόγο για τις προσαγωγές που γίνονταν στο σημείο.


Αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς

Σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς και κυρίως του μετρό, ισχύουν από τις 10 το πρωί, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου 'Ανγκελας Μέρκελ.

Ειδικότερα, κλειστοί είναι από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ είναι ακινητοποιημένα από τις 11, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 5ωρη στάση εργασίας, μέχρι τις 4 το απόγευμα.Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι νεοτέρας εντολής της αστυνομίας.
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και του Προαστιακού, ενώ με εντολή της αστυνομίας έκλεισαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και οι σταθμοί του τραμ στο Σύνταγμα και το Ζάππειο.

Πέρα από τις δύο κεντρικές συγκεντρώσεις απαγορεύονται οι πορείες στα εξής σημεία: Βασ. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας).


Πηγή : protothema.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας