Δευτέρα

«Νεκρώνει» από σήμερα η χώρα


Εβδομάδα «παθών» ξεκινά από σήμερα, καθώς τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες των εργαζομένων κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενόψει της κατάθεσης του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων που θα τεθεί σε ψηφοφορία στη βουλή την Τετάρτη.

Ενδεικτικό της έντασης των κινητοποιήσεων που έρχονται από σήμερα είναι πως οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού, του τραμ και του ΟΣΕ θα ακινητοποιηθούν, λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί «τραβούν χειρόφρενο» τις επόμενες ημέρες, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα φαρμακεία.

Η εβδομάδα των απεργιών ξεκινά σήμερα με 24ωρη απεργία των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι κινητοποιήσεις στον Τύπο θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με στάσεις εργασίας (την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, από τις 10:00 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι και την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, από τις 16:00 έως τις 19:00).

Επί ποδός τα συνδικάτα

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 48ωρη πανεργατική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, με αίτημα, όπως αναφέρουν στις αποφάσεις τους, «την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εκτινάσσουν την ανεργία». Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Η διήμερη απεργία αναμένεται να «νεκρώσει» τη λειτουργία τραπεζών, βιομηχανιών, βιοτεχνιών, οικοδομών, καταστημάτων, υπουργείων, εφοριών, ΟΤΑ, νοσοκομείων, σχολείων, δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών καθώς και τις μεταφορές.

Αναλυτικά, οι κινητοποιήσεις ανά κλάδο έχουν ως εξής:

Μέσα Μεταφοράς

Σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει από σήμερα το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

• Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ και ΟΣΕ αποφάσισαν 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο
• Λεωφορεία, τρόλεϊ κήρυξαν 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη
• Τα ταξί κατέρχονται σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο
• Την Τρίτη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
• Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ, αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη γενική απεργία

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), στις 6 και 7 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη (6 Νοεμβρίου) και στάση εργασίας την Τετάρτη (7 Νοεμβρίου), από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Απεργίες από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα το βράδυ προχωρά η ΓΕΝΟΠ, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους «αυτή τη φορά να μη γυρίσουν την πλάτη στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».

Όπως αναφέρει, η επίτευξη του εξαρτάται από τη στάση όλων των εργαζόμενων και κυρίως από τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, την οποία η ΓΕΝΟΠ καλεί να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις.

Προβλήματα στα νοσοκομεία

Τριήμερη απεργία από σήμερα κήρυξε η ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Κατεβάζουν ρολά τα καταστήματα

Στις κινητοποιήσεις των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕ με τις παρακάτω ενέργειες:

- Συγκέντρωση της ΕΣΕΕ από κοινού με τη ΓΣΕΒΕΕ την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος (στοά υπουργείου Οικονομικών), και ώρα 12:00, καθώς και συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 17:00, επίσης στο Σύνταγμα, όπου και στις δύο συγκεντρώσεις καλούνται να δηλώσουν «παρών» οι Εμπορικοί Σύλλογοι τής Αττικής.

Τραπεζοϋπάλληλοι

Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 6 και 7 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων θα συμμετέχει στις αγωνιστικές δράσεις, που αποφάσισε η ΓΣΕΕ και πιο συγκεκριμένα στα εξής:

- Στη 48ωρη γενική απεργία την Τρίτη και Τετάρτη, 6 και 7 Νοέμβρη 2012.

- Στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6/11, στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως.

- Στο απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 στις 17:00 στο Σύνταγμα.

Απεργούν δικηγόροι και δικαστικοί

Επαναλαμβάνουν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, που είχαν αναστείλει και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), ενόψει της κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου, με το οποίο περικόπτονται οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την επανάληψη των κινητοποιήσεων το τριήμερο από 5 έως 7 Νοεμβρίου. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι δικηγόροι που θα απεργήσουν όλη την εβδομάδα. 


Πηγή : real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας