Πέμπτη

Ολλανδία: Ανοιχτά για τους τουρίστες τα coffee shops του Άμστερνταμ


Δεν θα απαγορεύεται στους ξένους τουρίστες στο Άμστερνταμ να έχουν πρόσβαση στα διάσημα coffee shops , όπου διατίθεται κάνναβη, δήλωσε την Πέμπτη ο δήμαρχος της πόλης.

Ο νόμος περί απαγόρευσης αγοράς ναρκωτικών από τους τουρίστες καταργείται καθώς το Σεπτέμβριο, επικράτησαν οι Φιλελεύθεροι και οι Εργατικοί στις πρόωρες εκλογές της χώρας.

«Οι τουρίστες μπορούν να συνεχίσουν να επισκέπτονται τα 220 coffee shops του Αμστερνταμ, έστω κι αν δεν είναι κάτοικοι Ολλανδίας», είπε ο κ. Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν, υποστηρίζοντας πως εάν η πρόσβαση τους απαγορευόταν, θα υπήρχε αύξηση της εγκληματικότητας.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 1,5 εκατ. Τουρίστες, από τους συνολικά 7 που επισκέπτονται ετησίως το Αμστερνταμ, κάνουν μια στάση από τα διάσημα coffee shops.

«Οι 1,5 εκατομμύρια τουρίστες θα τριγυρνούσαν στην πόλη αναζητώντας ναρκωτικά. Αυτό θα οδηγούσε σε περισσότερες κλοπές, περισσότερους καβγάδες για νοθευμένα ναρκωτικά, δεν θα υπήρχε κανένας έλεγχος ποιότητας, όλα τα προβλήματα που είχαμε κάποτε θα εμφανίζονταν ξανά», είπε.

Η απαγόρευση που είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση στις αρχές του περασμένου Μαΐου είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες των coffee shops οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι ο νόμος οδηγεί σε άδικες διακρίσεις εις βάρος άλλων κατοίκων της Ε.Ε. και τόνιζαν ότι το 90% των εσόδων τους προέρχεται από ξένους τουρίστες.

Σημειώνεται ότι πάνω από 700 καφέ, όπου επιτρέπεται η χρήση ελαφριών ναρκωτικών, λειτουργούν στην Ολλανδία.

Πηγή: New York Times / protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας