Παρασκευή

Αντ. Σαμαράς: Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων το 2013


Στόχος η δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και αποτελεσματικού κράτους

Με πρωθυπουργική βούλα ξεκινάει το 2013 η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο, όπως διακηρύσσουν από το Μέγαρο Μαξίμου, ένα σύγχρονο, λειτουργικό και αποτελεσματικό κράτος. Ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς με την επίσκεψή του το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διακήρυξε ότι το 2013 θα είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων, ώστε το κράτος να γίνει αποτελεσματικότερο.

«Με τη συμμετοχή και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, όλοι μαζί, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες για αναδιοργάνωση του κράτους και εξυπηρέτηση του πολίτη» ήταν το μήνυμα του κ. Σαμαράς που επιχείρησε να κερδίσει τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού του κρατικού μηχανισμού, διότι σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να ανατραπεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός.

Ο Πρωθυπουργός πριν λίγες εβδομάδες με επιστολή του προς τους υπουργούς, είχε ζητήσει να υπάρξουν δραστικές αλλαγές στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση, με στόχο να επέλθει δραστικός περιορισμός της γραφειοκρατίας και των άσκοπων χρονοβόρων διαδικασιών που ταλαιπωρούν τους πολίτες και να εγγυηθούν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Ο κ. Σαμαράς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη να προχωρήσει η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του δημοσίου, θέλησε να καθησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους, διευκρινίζοντας ότι δεν μίλησαν για απολύσεις, αλλά για αξιολόγηση, ενώ και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκης επέμεινε πως «διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις».

Στη σύσκεψη που συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Μανιτάκη, οι υπουργοί Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας, Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδης, ΥΠΕΚΑ Ευ. Λιβιεράτος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μ. Βολουδάκης, καθώς επίσης ο προϊστάμενος του Γραφείου Ειδικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, κ. Δ. Βαρτζόπουλος, εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα στο πεδίο της δημόσιας διοίκησης.

Επίσης συζητήθηκε η πορεία της αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, με την οποία θα μειωθούν οι υπηρεσιακές μονάδες πάνω από 30%, κάτι που θα ελαχιστοποιήσει τη γραφειοκρατία.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης (τη συγκρότησή του είχε ζητήσει η Task Force από τον προηγούμενο χρόνο), υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, βρέθηκαν η προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα, ώστε να γίνει πιο λειτουργικός και να εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη και η εξεύρεση άμεσων τρόπων για να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να προωθηθούν τα διάφορα επενδυτικά σχέδια, αλλά και τα ζητήματα της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας στο δημόσιο.

Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κ. Τ. Μπαλτάκο, ότι με τροπολογία που θα ενταχθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο αμέσως μετά τις γιορτές, θα προχωρήσει η μισθολογική εναρμόνιση των υπαλλήλων της Βουλής, κάνοντας πράξη την προ ημερών δέσμευση του Πρωθυπουργού, ότι δεν υπάρχουν «δημόσιοι υπάλληλοι δυο ταχυτήτων».

«Από 1.1.2013 οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής εξομοιώνονται με τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Μπαλτάκου.

Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας