Δευτέρα

Στην «κατάψυξη» ολόκληρη η χώρα - Έρχεται και νέα επιδείνωση


Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η χώρα, αφού ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του και ο υδράργυρος «πέφτει» σε πολλές περιοχές κάτω από το μηδέν. Οι πόλεις ντύθηκαν χθες στα λευκά η μία μετά την άλλη.

Οι αρχές στα Τρίκαλα κινητοποιήθηκαν εξαιτίας της χιονόπτωσης και μηχανήματα επιχειρούν να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο, ενώ το «έστρωσε» και στην Καστοριά, όπου μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής, προκειμένου να απεγκλωβιστούν δύο οδηγοί. Χιόνια έπεσαν και στην Κοζάνη, ενώ το κρύο άρχισε να δυναμώνει από χθες το απόγευμα στα βόρεια της χώρας.

Ανεμοθύελλα έπληξε την Ηλεία από την περιοχή του Κατακόλου μέχρι την Σκαφιδιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλές ζημιές σε σπίτια, δέντρα και καλλιέργειες.

Στο μεταξύ, από αργά το απόγευμα χθες στην ορεινή Πελοπόννησο και λόγω της χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με δυσχέρεια και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην ορεινή Κορινθία και συγκεκριμένα, από το 10ο χλμ έως το 17ο χλμ του δρόμου Γκούρας - Δερβενίου, από το 9ο χλμ έως το 14ο χλμ του δρόμου Γκούρας -Κιάτου και από το 12ο χλμ έως το 19ο χλμ του δρόμου Γκούρας - Λυκουριάς.

Η πρόγνωση των μετεωρολόγων για σήμερα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται κυρίως στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου όπου πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Πτώση της θερμοκρασίας και βόρειοι άνεμοι.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις και πολύ γρήγορα αίθριος

ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία νωρίς το πρωί 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη δυτική Μακεδονία από μείον (-08) έως 02 βαθμούς Κελσίου και πιθανότητα κατά τόπους για ολικό παγετό. Στα υπόλοιπα από μείον 2ΒΑΘΜΟΥΣ (-02) έως 06 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικότερα τμήματα 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Στα βορειοδυτικά γενικά αίθριος και από το βράδυ νεφώσεις. Στα υπόλοιπα πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά τις πρωινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα κεντρικά ημιορεινά νωρίς το πρωί.

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα νωρίς το πρωί και ασθενείς χιονοπτώσεις κατά τόπους στα ορεινά και τα κεντρικά ημιορεινά. Πολύ γρήγορα γενικά αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 5 με 6,γρήγορα στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοδυτικοί και στην Κρήτη δυτικοί τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στα νότια. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια σχετική βελτίωση.

ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και γρήγορα από τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Πολύ γρήγορα αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και νωρίς το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά-ημιορεινά. Πολύ γρήγορα αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και νωρίς το πρωί 7 με 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από μείον 01 (-01) έως 05 βαθμούς Κελσίου

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Αύριο Τετάρτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν στα Δωδεκάνησα ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση. Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με λίγες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα και στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στις ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις και στα νοτιά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους το πρωί στα ηπειρωτικά. 

Την Πέμπτη (13/12), στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής ώρας τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει 
μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός. 

Την Παρασκευή (14/12), προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά και νότια όπου από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βαθμιαία νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους το πρωί στα ηπειρωτικά. 

Το Σάββατο (15/12), περιμένουμε στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά νοτιοανατολικοί και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει 
άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια. 

Την Κυριακή (16/12), αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Πηγή : real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας