Τετάρτη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Δασκάλα, μητέρα δύο παιδιών, σκοτώθηκε ενώ στόλιζε το σχολείο


Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί της Τετάρτης μία 41χρονη δασκάλα στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, η οποία έπεσε από ύψος 10 μέτρων, ενώ στόλιζε το σχολείο για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 41χρονη δασκάλα καλλιτεχνικών και μητέρα δύο παιδιών, ανέβηκε στην ταράτσα του σχολείου προκειμένου να στολίσει την πρόσοψη του κτιρίου.

Δυστυχώς, η γυναίκα πάτησε σε κεραμοσκεπή η οποία, όμως, στηριζόταν σε ψευδοροφή, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα και να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας στο κλιμακοστάσιο.

Η άτυχη δασκάλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο σύζυγός της είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών, ενώ ένα από τα δύο παιδιά της πηγαίνει στο 21ο Δημοτικό Σχολείο,  ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν την ώρα του τραγικού συμβάντος ήταν εκεί.

Η είδηση του θανάτους έχει βυθίσει σε θλίψη το σχολείο αλλά και το πανελλήνιο.

Μιλώντας στο TLIFE η η γραμματέας Δήμητρα Φώτου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 109ου Δημοτικού Σχολείου, που συστεγάζεται με το 21ο όπου κι έγινε το τραγικό συμβάν, είπε ότι η άτυχη δασκάλα ήταν η ψυχή του σχολείου στις εκδηλώσεις.

«Τη γνώριζα πολύ καλά.  Πρόπερσι ήταν και στο δικό μας σχολείο. Ό,τι ομορφιά διαθέτει το σχολείο μας την έχει κάνει η Ελευθερία. Ό,τι έχει να κάνει με ζωγραφική, καλλιτεχνικά, τα έχει κάνει εκείνη. Αν δείτε το σχολείο, τις πανέμορφες γωνιές, όλα οφείλονται σε εκείνη, πραγματικά. Το λάτρευε τόσο πολύ όλο αυτό που πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε» ανέφερε η κ. Φώτου.

«Τα παιδιά την αγαπούσαν πάρα πολύ, και από τα δύο σχολεία. Τα πιο πολλά παιδιά δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει... Δεν τους έχουμε πει. Ήταν δυστυχώς ακαριαίος ο θάνατος. Ανέβηκε στη σκάλα που οδηγεί στον κάτω όροφο και το στόλιζε με διάφορα θέματα κάθε φορά. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό κι έπεσε από εκεί. Κάτω υπάρχει συντριβάνι και παγκάκια, είναι η τραπεζαρία που έτρωγαν τα παιδιά. Η κηδεία μάλλον θα γίνει αύριο» πρόσθεσε.

Πηγή : protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας