Πέμπτη

Συγκεντρώσεις μνήμης σε όλη τη χώρα για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Συγκεντρώνονται τώρα φοιτητές και μαθητές στα Προπύλαια - Κλειστοί οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Συγκεντρώσεις την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, ημέρα που συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στα Προπύλαια στις 11 π.μ. Επίσης σε συγκέντρωση στο ίδιο σημείο καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στις 17.00 και η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας στις 19.00. Σε επιφυλακή βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας. Παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος και το Αγρίνιο.
Από τις 10 το πρωί της Πέμπτης θα είναι είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος είχε βρει τον θάνατο από σφαίρα από το υπηρεσιακό όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια.. Τις επόμενες μέρες ακολούθησαν πορείες διαμαρτυρίας με ταραχές και επεισόδια.

Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Άμφισσας τον Οκτωβρίου του 2010. Ο Βασίλης Σαραλιώτης, ο άλλος ειδικός φρουρός που ήταν παρών στο περιστατικό καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη. Αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 2011 καθώς πέτυχε την αναστολή της ποινής του επικαλούμενος ανεπανόρθωτη βλάβη.

Στις 17 Οκτωβρίου 2010 η μητέρα του Αλέξη, Τζίνα Τσαλικιάν, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο «Βήμα», πέντε μέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, μίλησε για τους ενόχους και την υποχρέωσή της να κρατήσει τη μνήμη του γιού της ζωντανή.

Διαβάστε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας