Τετάρτη

Παραγωγοί διέθεσαν προϊόντα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


Μοίρασαν δωρεάν φρούτα και λαχανικά στον κόσμο, έχοντας στήσει πάγκους λαϊκής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, οι παραγωγοί-πωλητές αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, διεκδικώντας μείωση του κόστους παραγωγής. 

Οι παραγωγοί μοίρασαν δωρεάν τα προϊόντα τους στον κόσμο, έχοντας στήσει πάγκους λαϊκής έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Μεγάλη η ουρά των πολιτών που προμηθεύτηκαν δωρεάν φρούτα και λαχανικά.

Οι παραγωγοί διεκδικούν μεταξύ άλλων, μείωση της τιμής στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια, καθώς και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.

Το μεσημέρι, οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Ζητήματος θα αρχίσουν να διακόπτουν για μία ώρα την κυκλοφορία στην Εγνατία ή σε άλλους επαρχιακούς δρόμους.

Ειδικότερα, 12.00 με 13.00 θα κλείσουν οι δρόμοι στα μπλόκα του Δομοκού, της Φθιώτιδας, του Κάστρου Βοιωτίας και της Θήβας ενώ 14.00 με 15.00 στα μπλόκα των Φερών Αλεξανδρούπολης, της Χρυσούπολης, της Δράμας των Ν. Κερδυλλίων, των Κουφαλίων και του Κιλκίς.

Στις 13:00 και για μία ώρα οι αγρότες στο Κάστρο Βοιωτίας κλείνουν την εθνική οδό στο 90ό χιλιόμετρο έξω από τη Θήβα. «Είναι μια ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» είπε στον Βήμα 99,5 το μέλος του συντονιστικού των αγροτών, Γ. Βάγγος, τονίζοντας παράλληλα ότι οι αγρότες θα μοιράζουν στους παράπλευρους δρόμους διάφορα προϊόντα.

Απώθηση και χημικά

Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 18.00, οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν οργανώσει συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Σε αυτό θα συμμετέχουν και αρκετοί αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, όπου την Τρίτη το μεσημέρι σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ αγροτών και ανδρών των ΜΑΤ.

Ειδικότερα, περίπου 100 αγρότες επιχείρησαν να βγουν πεζή στην εθνική οδό αλλά οι αστυνομικοί τούς απώθησαν στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Εκεί οι αγρότες ζήτησαν να διακόψουν την κυκλοφορία για δέκα λεπτά, όμως δεν τους επετράπη. Την ώρα που οι αγρότες απωθούνταν από τους αστυνομικούς προς την έξοδο προκειμένου να επιστρέψουν στο σημείο του μπλόκου δημιουργήθηκε ένταση και τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών.

«Δημιουργήθηκαν μικρής ένταση επεισόδια την ώρα που αποχωρούσαμε από το οδόστρωμα της εθνικής οδού. Αναίτια. Κανείς δεν τους προκάλεσε. Κι αν κάποιος το έκανε δεν το αντιληφθήκαμε» λέει ο θεσσαλός αγροτοσυνδικαλιστής κ. Βαγγέλης Μπούτας.

Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την ωμή και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας. «Τώρα ο λαός πρέπει να εκφράσει πολύμορφα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στην αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά που παλεύει για την επιβίωσή της» επισημαίνει ο Περισσός στην ανακοίνωσή του.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη προστέθηκε άλλο ένα μπλόκο αγροτών, στη διασταύρωση Πετρούσας Δράμας.


Πηγή : tovima.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας