Πέμπτη

ΕΚΤ: Κόβει τη ρευστότητα μετά τις 25 Μαρτίου στην Κύπρο


Οι κυπριακές τράπεζες αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, εφόσον αυτές ξεκινήσουν να λειτουργούν από την Τρίτη 26 Μαρτίου χωρίς να έχει βρεθεί λύση.

Η ρευστότητα που χορηγεί η Ευρωπαίκή Κεντρική Τράπεζα στην Κύπρο μέσω του ELA, του ειδικού μηχανισμού παροχής ρευστότητας, είναι διασφαλισμένη ως την Δευτέρα 25 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Η δε συνέχισή της θα εξαρτηθεί από το εάν έχει προκύψει έως τότε πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της ΕΚΤ, η οποία εκδόθηκε σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που φέρει τις κυπριακές τράπεζες αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, εφόσον αυτές ξεκινήσουν να λειτουργούν από την Τρίτη 26 Μαρτίου χωρίς να έχει βρεθεί λύση.

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ έχει ως εξής:

The Governing Council of the European Central Bank decided to maintain the current level of Emergency Liquidity Assistance (ELA) until Monday, 25 March 2013.

Thereafter, Emergency Liquidity Assistance (ELA) could only be considered if an EU/IMF programme is in place that would ensure the solvency of the concerned banks.

Πηγή : kathimerini.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας