Τετάρτη

Ανδρέας Παπαμιμίκος: «Να φτάσουμε στο Κοινοβούλιο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» Πηγή: Ανδρέας Παπαμιμίκος: «Να φτάσουμε στο Κοινοβούλιο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Από: http://www.iefimerida.gr/news/163527/

Ανδρέας Παπαμιμίκος: «Να φτάσουμε στο Κοινοβούλιο για την εκλογή του Προέδρου τη


Για την ξεκάθαρη λειτουργία των θεσμών στο θέμα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας τοποθετήθηκε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Ο κ. Παπαμιμίκος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» και το Βασίλη Λυριτζή πρότεινε για το θέμα της εκλογής Προέδρου πως πρέπει η κυβέρνηση να λειτουργήσει θεσμικά.
Χαρακτηριστικά ανέφερε «Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος για το Πρόεδρο της Δημοκρατίας ψηφίζει το ελληνικό κοινοβούλιο. Εμάς η άποψή μας είναι πολύ συγκεκριμένη.Την κατάλληλη στιγμή ο Πρόεδρος μας και Πρωθυπουργός της χώρας θα προτείνει ένα κατάλληλο πρόσωπο ευρύτερης απήχησης, υπερβατικό, υπερκομματικό, το οποίο θα μπορεί να ενώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές. Και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο το κάθε κόμμα, αλλά κυρίως ο κάθε βουλευτής, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του και να ψηφίσει. Εκεί πέρα να αποφασίσει αν θέλει σταθερότητα ή αν θέλει ανωμαλία. Αν θέλει η χώρα να πάει μπροστά και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών ή αν θέλει να γυρίσουμε στο χθες. Η λογική μας είναι ότι θα πρέπει να λειτουργήσουμε θεσμικά. Να φτάσουμε στο κοινοβούλιο, γιατί το κοινοβούλιο, όπως είπα, σύμφωνα με το άρθρο 32, αποφασίζει. Δεν αποφασίζουν ούτε τα παράθυρα ούτε πιο πριν κάποιοι άλλοι».
Ο γραμματέας της ΝΔ δεν παρέλειψε, πάντως, να ασκήσει κριτική και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας «Εχουμε ένα κακόγουστο αστείο. Είναι μία επανάληψη του μοντέλου Γ. Παπανδρέου. Όπως έκανε ο Γ. Παπανδρέου το 2009 ένα θεσμικό εκβιασμό για την εκλογή του προέδρου, το ίδιο πράγμα πάει να κάνει και ο Τσίπρας. Κάνει ένα θεσμικό εκβιασμό για την εκλογή του προέδρου όταν βγαίνει εδώ και καιρό και λέει ότι δεν πρέπει να ψηφίσουμε καν για πρόεδρο και, όπως έταζε ο Γ. Παπανδρέου το 2009, με το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», τάζει τα πάντα. Ο λαός δε θα την ξαναπατήσει για δεύτερη φορά. Οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να την ξαναπατήσουν».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας