Τετάρτη

Τίτλοι τέλους για την Ελιά

Από: http://news247.gr/eidiseis/politiki/titloi_teloys_gia_thn_elia.2927482.html


Του Γιάννη Πιτταρά
Με γοργούς ρυθμούς ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαμορφώνει τις συνθήκες για τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ ενόψει και του ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης το Φθινόπωρο, επιχειρώντας να κινητοποιήσει όσες περισσότερες δυνάμεις μπορεί από τον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.
Στη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των κομμάτων και των κινήσεων που μετείχαν στο εγχείρημα της Ελιάς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά έβαλε τους τίτλους τέλους στην ελληνική εκδοχή της συνένωσης του χώρου της Κεντροαριστεράς - κατά τα πρότυπα της ιταλικής Ελιάς - μεταφέροντας και τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλιου του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησε ανοιχτά με το να παραμείνει η Ελιά ως το βασικό όχημα που θα οδηγήσει την Δημοκρατική Παράταξη στις εκλογές.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ένα πρώτο βήμα που πέτυχε και πως τώρα πρέπει να γίνει ένα βήμα παραπέρα, με το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και παρουσίασε τα επόμενα βήματα για τη συγκρότηση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου που θα μετάσχουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη άλλων κινήσεων, υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς, πρόσωπα από την τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι από διάφορα κοινωνικά κινήματα και εκπρόσωποι από τον χώρο του συνδικαλισμού.
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν κατηγορηματικός ότι θα εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις θεσμικής ισοτιμίας και ότι θα υπάρχουν ανοιχτές θέσεις για όλους με "γενναιοδωρία και ευελιξία" στη βάση της αρχής «όποιος θέλει να προσφέρει, να έχει θέση να προσφέρει».
Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους επικεφαλής και τα στελέχη της Ελιάς να συμμετάσχουν στην Συνδιάσκεψη για της 3ης Σεπτέμβρη που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ η οργανωτική επιτροπή, προγραμματίζεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά περί τα τέλη Ιουλίου και στη ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραγωγικούς φορείς και με συγκεκριμένη θεματολογία, για το σχέδιο ανασυγκρότησης.
Στο τραπέζι της συνάντησης μπήκε ακόμα και το ζήτημα του διαλόγου με τη ΔΗΜΑΡ μετά και την ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στον Φώτη Κουβέλη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έλεγαν μάλιστα ότι ο κ. Βενιζελος, έδωσε σχετική εντολή στον γραμματέα της ΚΟ ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα να κάνει τις αναγκαίες συνεννοήσεις με τον ομόλογό του στη ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας