Πέμπτη

Στο διαδίκτυο όλο το υλικό για εξετάσεις τεχνικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων

Από: http://www.agronews.gr/news/companies/arthro/


Στην ηλεκτρονική κωδικοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης τεχνικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων που χρειάζεται ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι ενδιαφερόμενοι (Ομοσπονδία, Φορείς , Σύλλογοι), προχώρησε η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Πλέον η όλη η διαδικασία, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η ύλη και τα θέματα που θα εξετάζονται τόσο στο θεωρητικό μέρος, όσο και στις πρακτικές εφαρμογές ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, βρίσκονται ήδη αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας www.pde.gov.gr

Την κωδικοποίηση και ανάρτηση του υλικού στην ιστοσελίδα έκαναν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υπεύθυνος για την υλοποίηση της κωδικοποίησης και την επίβλεψη της όλης προσπάθειας ήταν ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Π.Δ.Ε Κωνσταντίνος Κόλλαρης.

Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα που είναι κάτοικοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε. Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας) και προτίθενται να ασκήσουν την επαγγελματική δραστηριότητα του: Ηλεκτρολόγου οποιασδήποτε κατηγορίας και ειδικότητας, Υδραυλικού, Ψυκτικού, Τεχνικού εγκαταστάσεων καύσης,  Μηχανικού εγκαταστάσεων, Οξυγονοκολλητή, Ηλεκτροσυγκολλητή, Χειριστή όλων των μηχανημάτων έργου.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης  για κάθε μία από τις παραπάνω δραστηριότητες ακολουθούνται τα εξής:
  1. Υποβολή αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών,
  2. Διενέργεια γραπτών εξετάσεων θεωρητικού μέρους,
  3. Διενέργεια εξετάσεων πρακτικών εφαρμογών.

Που μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες
Η παραπάνω κωδικοποιημένη εφαρμογή, προκειμένου να είναι προσβάσιμη από όλους, αναρτήθηκε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Π.Δ.Ε. στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://www.pde.gov.gr   και στη διαδρομή «Ενημέρωση» → «Οδηγός Πολίτη» → «Γ.Δ. Ανάπτυξης» → «Εξετάσεις Επαγγέλματος»  και η οποία αποτελείται απ΄  τους παρακάτω φακέλους:
  • Φάκελος «ΑΙΤΗΣΕΙΣ» : Περιλαμβάνει όλες τις αιτήσεις, τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, την απαιτούμενη προϋπηρεσία καθώς και τα  δικαιολογητικά τεκμηρίωσής της ,ανά κλάδο κατηγορία και ειδικότητα.
  • Φάκελος «ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ» : Παρέχονται πληροφορίες για τις ερωτήσεις  των εξετάσεων του θεωρητικού μέρους , την διάρκεια της εξέτασης καθώς και τα μόρια που θα πρέπει να συγκεντρώνει ο κάθε υποψήφιος προκειμένου να θεωρείται «επιτυχών» .
  • Φάκελος « ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ» : Περιλαμβάνει όλα τα θέματα που θα εξετασθούν οι υποψήφιοι ανά κλάδο κατηγορία και ειδικότητα.
  • Φάκελος «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ» : Περιλαμβάνει  τις απαντήσεις όλων των θεμάτων  που θα εξετασθούν οι υποψήφιοι , ανά κλάδο κατηγορία και ειδικότητα .
  • Φάκελος «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΥΛΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ» : Περιλαμβάνει την εξεταστέα ύλη των πρακτικών εφαρμογών , την διάρκεια της εξέτασης, την επιλογή των ασκήσεων καθώς και τον τρόπο βαθμολόγησής τους, ανά κλάδο κατηγορία και ειδικότητα .
  • Φάκελος «ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ» : Περιέχει θέματα προσομοίωσης των εξετάσεων του θεωρητικού μέρους για την καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων.  
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στις παραπάνω εξετάσεις έχουν όσοι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση συνοδευόμενη με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αιτούμενη άδεια και η οποία υποβάλλεται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας, όπου βρίσκεται ο τόπος της επαγγελματικής του εγκατάστασης, ή αν δεν υπάρχει τέτοιος, στην Περιφερειακή Ενότητα του τόπου της μόνιμης διαμονής τους.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας