Σάββατο

Θεοδωράκης: Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα

Σύνδεση με την πηγή

 

 

Στην 'άλλη' Ελλάδα και τη διαφορετική πλευρά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έγραψε για τους φοιτητές του ΑΠΘ και τη διαδραστική εφαρμογή για την καταπολέμηση του bullying που δημιούργησαν, η οποία βραβεύθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft.

Η ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη

'Είναι ο Βασίλης, ο Γιώργος, η Μαργαρίτα, ο Ηλίας. Φοιτητές στο Α.Π.Θ. Είναι η παρέα της Amanda. Μιας ομάδας που δημιουργήθηκε στην μνήμη της Amanda Todd, μιας κοπέλας η οποία πριν βάλει τέλος στη ζωή της έφτιαξε ένα βίντεο για το bullying που είχε υποστεί και τα βασανιστήρια που της είχαν κάνει. Τα 4 αυτά παιδιά με τη συνεργασία του καθηγητή τους κ. Χατζηλεοντιάδη, δημιούργησαν μια διαδραστική εφαρμογή στα κινητά για την καταπολέμηση του bullying. Γιατί η εικονική πραγματικότητα μπορεί να ευαισθητοποιήσει πιο εύκολα τα παιδιά από ότι ένα ασπρόμαυρο άρθρο ή ένα ρεπορτάζ γεμάτο κλισέ. Και την Πέμπτη κέρδισαν τον Παγκόσμιο διαγωνισμό 'Imagine Cup' της Microsoft που διεξήχθη στην Αμερική! Υπάρχει λοιπόν και αυτή η Ελλάδα. Υπάρχει και αυτό το Α.Π.Θ. και κυρίως υπάρχουν και αυτά τα παιδιά. Η φαντασία, τα όνειρα, η γνώση, η δύναμη που… δεν μπορεί, κάποια στιγμή, θα αλλάξουν την Ελλάδα'.

 

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
www.MichaelidesPost.Com 2016

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας