Τετάρτη

Εντολή Βενιζέλου για προκαταρκτική εξέταση μετά τις δηλώσεις Σπινέλλη

πηγή: www.tanea.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, για τη δήλωση του πρώην γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη ότι «όταν πρόκειται το κράτος να επιστρέψει αρκετά υψηλά ποσά φόρου στον φορολογούμενο, ένα 8% πηγαίνει κατευθείαν στην τσέπη του εφοριακού υπαλλήλου».

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ την Τρίτη, ο κ. Σπινέλλης είπε ακόμη ότι εκτός από την διαφθορά, τα άλλα δύο προβλήματα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι η αναποτελεσματικότητα και η κακοδιοίκηση.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται ότι τέτοια στοιχεία θα έπρεπε να έχουν εμφανιστεί ώς τώρα υπηρεσιακά και να έχουν τεθεί υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της Δικαιοσύνης.
«Έστω και τώρα όμως, εάν από την προκαταρκτική  εξέταση μπορούν να προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία, αυτό θα ήταν προς όφελος της προσπάθειας που γίνεται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αλλαγή στις σχέσεις κράτους και πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας