Τρίτη

Μέτρα-«ασπίδα» κατά των αποδράσεων προωθεί η κυβέρνηση


Θα προσληφθούν και επιπλέον σωφροινιστικοί υπάλληλοι

Μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών, όπως αυτό που συνέβη με την απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων, προωθεί η κυβέρνηση.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τη συμμετοχή των υπουργών Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη και Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, αποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων, όπως είναι η ενίσχυση της φρουράς των φυλακών, τα οποία θα αποτρέπουν την προσέγγιση εγκληματιών στα εξωτερικούς χώρους, αλλά και η οργάνωση μιας φυλακής υψίστης ασφάλειας, όπου και θα μεταφερθούν οι κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα.

Ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και η πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ άλλοι 200 θα προέλθουν από την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Όσον αφορά στην απόδραση στα Τρίκαλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως διεξάγεται έρευνα, ενώ έρευνα διεξάγεται και μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς κρατουμένων.

Ο κ. Δένδιας τόνισε πως η ΕΛ.ΑΣ. θα παραχωρήσει βαρύ εξοπλισμό στους εξωτερικούς φρουρούς, ενώ θα βοηθήσει και με την παρουσία ειδικών δυνάμεων της ΕΚΑΜ σε τακτικές έρευνας στα κελιά των βαρυποινιτών.


Πηγή : protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας