Σάββατο

Τι συζήτησαν Σαμαράς - Ρέντσι στη Φλωρεντία

Από: http://www.naftemporiki.gr/story/834864/


EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ιταλό ομόλογό του για όλα τα θέματα της ελληνικής Προεδρίας και ο Ματέο Ρέντζι για τα θέματα που θα χειριστεί η ιταλική.Ευρωπαϊκά θέματα, το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ο αγωγός TAP, οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και η προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα και στην Ιταλία και για τον τουρισμό συζητήθηκαν στο γεύμα εργασίας που είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, στη Φλωρεντία.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το κλίμα ήταν θερμό.
Στη συζήτησή τους επικεντρώθηκαν στις δύο προεδρίες της ΕΕ, καθώς τη σκυτάλη μετά την Ελλάδα πήρε η Ιταλία για το τρέχον εξάμηνο.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ιταλό ομόλογό του για όλα τα θέματα της ελληνικής Προεδρίας και ο Ματέο Ρέντσι για τα θέματα που θα χειριστεί η ιταλική.
Ο κ. Ρέντσι σημείωσε ότι για πρώτη φορά από το 1958 ένα ιταλικό κόμμα παίρνει πάνω από 40% και ανέλυσε στον κ. Σαμαρά τις μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει στην Ιταλία, με έμφαση στις συνταγματικές αλλαγές και στην οικονομία.
Ο Πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Ιταλό ομόλογό του να επισκεφτεί την Ελλάδα, κάτι που θα ρυθμιστεί διά της διπλωματικής οδού.
Το γεύμα, μετά των συζύγων των δύο ανδρών, πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου Excelsior, σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της Φλωρεντίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας