Σάββατο

Γιατί επισκέπτονται την Ελλάδα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα

Από: www.newsbeast.gr


Τηλεοπτική συνέντευξη, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου στη χώρα μας, στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Μεγάλης Βρετανίας, καθώς πλησιάζει το Brexit, στα ελληνοτουρκικά, τα Δυτικά Βαλκάνια, τη Συρία, το Ιράν και τις σχέσεις με τη Ρωσία, παραχώρησε η πρέσβης Κέιτ Σμιθ.

Στη συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24», η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρθηκε στους 11.000 Έλληνες φοιτητές που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία και στους συνολικά περίπου 70.000 Έλληνες στο Νησί.

«Ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν γι’ αυτούς που ζουν τώρα στη Μεγάλη Βρετανία -τα δικαιώματά τους είναι εξασφαλισμένα- και γι' αυτούς που θα έρθουν στη μεταβατική περίοδο, οι οποίοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνες που ζουν τώρα στη χώρα. Αυτό που περιμένουμε είναι το καινούργιο σύστημα μετανάστευσης της Βρετανίας, που νομίζω ότι θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο», είπε η κ. Σμιθ.

Σχετικά με τους φοιτητές, υπογράμμισε ότι «η διεθνής εκπαίδευση στη Βρετανία αποτελεί τον έκτο τομέα σε μέγεθος της οικονομίας μας και δεν θα χάσουμε αυτό το πλεονέκτημα εύκολα».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας