Πέμπτη

Συσσίτιο σε πέντε σχολεία από τους δασκάλους Ελλάδας και Κύπρου


Χορηγία 60.000 ευρώ για πρωινό σε μαθητές μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους

Με το ποσό των 60.000 ευρώ που συγκέντρωσαν οι Διδασκαλικές Ομοσπονδίες Ελλάδας και Κύπρου (ΔΟΕ και ΠΟΕΔ αντίστοιχα), θα καλυφθεί σε καθημερινή βάση από σήμερα Πέμπτη και μέχρι τέλος του διδακτικού έτους το πρωινό όλων των μαθητών συγκεκριμένων σχολείων, τα οποία προτάθηκαν από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών του Λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης.        

Πρόκειται για περιοχές χαμηλού βιοτικού επιπέδου, ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), τα χρήματα αυτά εξοικονομήθηκαν από το υστέρημα των ελλήνων και κυπρίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι δυο Ομοσπονδίες δεν έχουν άλλα έσοδα πέρα από τις συνδρομές των εκπαιδευτικών που είναι μέλη τους.

Στόχος της δράσης αυτής των δύο Ομοσπονδιών, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ, δεν ήταν η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος υποσιτισμού των μαθητών, αλλά η ανάδειξή του και η ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας στην κατεύθυνση της θεσμικής επίλυσής του.

Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας: «Αποδεικνύουμε έτσι ότι το οικονομικό κόστος δεν μπορεί να είναι απαγορευτικό, για την Πολιτεία, ακόμη και την περίοδο των περικοπών. Οι δύο Ομοσπονδίες με το ποσό των 60.000 € θα καλύψουν το σύνολο των μαθητών στα πέντε επιλεγμένα σχολεία, δηλαδή σε περίπου 800 μαθητές, σε περιοχές που μαστίζονται από την ανεργία».

Τα σχολεία βρίσκονται: στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Μενιδίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πολίχνη και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Επίσης θα ενισχυθούν οικονομικά οι δράσεις, ανάλογου περιεχομένου, που ήδη είναι σε εξέλιξη από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Κερατσινίου, Δυτικής Θεσσαλονίκης και Α΄Αθήνας.

Οι δάσκαλοι αναφέρουν ότι με την ενέργεια αυτή, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Ομοσπονδιών, «προτρέπουν τη συντεταγμένη Πολιτεία να βρει λύση και να αντιμετωπίσει συνολικά το δύσκολο αλλά υπαρκτό θέμα. Να παρέμβει ουσιαστικά στα παιδιά - μαθητές των περιοχών που έχουν ανάγκη δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτείας».

Οπως λένε χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ, τα φαινόμενα υποσιτισμού των παιδιών, δυστυχώς, παίρνουν δραματική μορφή κυρίως σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά λαϊκών οικογενειών και οικονομικών μεταναστών. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ επισημαίνει ότι: «Εθεσε έγκαιρα και εξακολουθεί σε κάθε ευκαιρία να θέτει με διακριτικότητα, το θέμα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας από το Δεκέμβρη του 2011 (εν τη γενέσει του) έως και σήμερα. Στόχος είναι η αναζήτηση λύσης, όχι στη λογική του εθελοντισμού και των φιλανθρωπικών οργανώσεων, αλλά στη θεσμική συνολική αντιμετώπισή του από τη συντεταγμένη Πολιτεία».

Αντ' αυτού, όπως σημειώνεται, οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις και δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου «είτε παραμένουν στα χαρτιά είτε παραπέμπουν την αντιμετώπισή του στην ελεήμονα διάθεση των φορέων».


Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας